Избирането на очен специалист е важно решение. Научете съветите за избор на очен лекар за оптимално зрително усещане.

1.)  Изборът на очен лекар за поддържане  до живот на добро зрение е важно решение за здравето

2.)  Имате нужда от редовни очни прегледи, даже и да не забелязвате някакви зрителни проблеми. Ако усещате такива, естеството им може да определи вида лекар, който да изберете.

3.)  Има два вида очни лекари:
a. Оптометристът извършва очни прегледи и написва прескрипции за корекционни лещи. Повечето оптометристи могат да диагностицират  и лекуват някои медицински очни състояния и да предписват определени медикаменти.
b. Офталмологът е медицински доктор, лекуващ очни заболявания и състояния. Офталмолозиите извършват хирургични операции при катаракти и други очни състояния.

4.)  Определете дали очният лекар е оторизиран доставчик според плана на вашата застраховка. Обикновено може да получите тази информация чрез обаждане в офиса на лекаря и даване на информация за застраховката ви или като се консултирате за застрахователния ви план.

5.)  Oптометристите и Офталмолозите използват рефрактивен тест за определяне на подходящата сила на лещата, необходима да компенсира всякакъв рефрактивен недостатък (недостатък при фокусиране на светлина от окото). Питайте очния си лекар какви рефрактивни тестове предлагат, тъй като една нова технология може да разкрие повече за очите ви и да създаде по-добра зрителна корекция.

6.)  Някои оптометристи използват авангардна технология, за да разберат зрителното ви състояние по-пълно, отколкото би могъл стандартен очен тест. Един пример за това е  i.ProfilerPlus® на  ZEISS, който картографира фини дефекти в окото. Tова позволява на оптометриста да създава супер-прецизна прескрипция за очила, която може да подобри зрението през нощта, възприемането на контраст и даже цветното възприятие.

7.)  Идеално зрение може да се постигне само ако лещите са персонализирани за начина, по който ги носите. Много очни лекари използват  i.Terminal® на  ZEISS, за да измерват разстоянието между лещите и очите ви, както и наклона и кривината на рамката, както я носите. Тези измервания се извършват с точност  1/10 от милиметъра и се инкорпорират в дизайна на вашите лещи.

8.)  Когато се осведомявате за услуги, попитайте какви видове лещи предлага магазинът, тъй като не всички лещи са създадени еднакви
Изборът на лещи може да създаде голяма разлика в качеството на вашето зрително усещане.

9.)  Непременно вземете копие от вашата прескрипция, в случай че се наложи да замените очилата си, докато сте на ваканция или пътувате.

 

 

FacebookMore...