Следващо развитие на прогресивното минерално портфолио на ZEISS – защо е абсолютно задължително

Благодарение на свойства, като ниско тегло и висока и висока резистентност на чупливост, органичните лещи постепенно изместиха минералните лещи – ако се съди по цифрите от продажбите. Въпреки това ние в ZEISS оценяваме дължимата важност на следващото развитие на портфолиото ни от минерални лещи. В крайна сметка, лещите, направени от този материал, имат своите характерни ползи. Тук прогресивното портфолио на ZEISS е в центъра на вниманието. В края на краищата, за първата в света леща за очила се знае, че е била направена от минерално стъкло. Разработени от асирийски занаятчии в осми век преди Христа, стъклените лещи тогава са били перфектни за потребители на очила, както са и днес поради отличните си оптични свойства.

Изложен ли сте силно на прах или замърсяване по време на работа или занимание с вашето хоби? Голям фен ли сте на чистотата и оптичните характеристики на минералните лещи? Придавате ли голямо значение на трайността на вашите лещи? Ако е така, тогава минералните лещи на ZEISS са решението за вас.

Органичните лещи очевидно са първият избор за спортни очила или детски очила, тъй като са по-леки и по-устойчиви на чупене. Но не е никаква случайност, че прецизната оптика, като лещи за камери, микроскопи и телескопи, както и тъч-скрийните на модерните смартфони са направени от минерално стъкло. Стъклото осигурява много трайна, гладка и устойчива на надраскване повърхност, което помага в предотвратяването на образуването на фини драскотини върху лещата в прашна среда.

Освен това, високите рефрактивни индекси позволяват произвеждането на по-тънки и деликатни лещи, което ви прави да изглеждате по-атрактивен, а очите ви – по-естествени, даже и при по-високи прескрипции.

Главните предимства на минералните лещи с един поглед:

  • Отлични оптични характеристики
  • По-твърда (здрава) повърхност
  • Висока резистентност на издраскване
  • Изключителна трайност

За съжаление много производители на лещи за очила вече не инвестират в разработването на минералните портфолиa си за минерални лещи. Но феновете на минералните лещи не бива да се тревожат, защото сега могат да се възползват от оптимизираното прогресивно минерално портфолио на ZEISS.  Прогресивни лещи с технологията EyeFit , които могат да се произвеждат индивидуално като костюм по поръчка, благодарение на технологията freeform, вече са достъпни във всяка възможна комбинация по отношение рамки за очила, лещи за очила и прескрипции. Освен това, минералните прогресивни лещи на  ZEISS сега могат да бъдат и индивидуализирани за междинните и близки зрителни обхвати. За да ви даде великолепно зрение особено през нощта, на разсъмване и при здрачаване, вашият оптик от ZEISS може  и да индивидуализира минерални лещи с  i.Scription® optimisation за вас.

Какво прави минералните лещи толкова трайни?

Схематична диаграма на молекулите в минерална леща – в ляво – cравнена с не-структурираните молекули на oрганична леща – в дясно.

Тайната на минералните лещи се крие в силната насрещна свръзка на материала и плътната 3D структура на молекулата. Tова гарантира дълъг живот на характеристиките, защото твърдата, гладка повърхност на първо място спира развитието на фини драскотини.

FacebookMore...