Меню Затваряне

Безопасност и комфорт на пътя с иновативни лещи ZEISS DriveSafe

Шофирането при затруднени условия – дъжд, намалена видимост и през нощта, когато фаровете на колите заслепяват водачите, е истинско предизвикателство.

Рисковете на пътя се увеличават особено при проблеми с очите, затова е изключително важно носенето на подходящи диоптрични очила.

Немската компания ZEISS e пионер в грижата за зрението и разработването на иновативни продукти, които подобряват качеството на живот на хората по света. ZEISS DriveSafe са диоптрични лещиот ново поколение, създадени да осигурят безопасност и комфорт на водачите на пътя.

Предлагат се в два варианта – еднофокусни и прогресивни и са подходящи за носене не само в колата, но и по време на всички ежедневни дейности. 

Какви са предимствата на ZEISS DriveSafe?

  • Осигуряват по-добро зрение при лоши светлинни условия, благодарение на технологията Luminance Design Technology.
  • Редуцират до 64% на отблясъците през нощта от насрещно движещите се коли или уличното осветление, тъй като стъклата са с антирефлексно покритие ZEISS DuraVision.
  • Допринасят за по-ясното виждане при непрекъснатото отместване на погледа в различни посоки при шофиране – към пътя, таблото и огледалата за обратно виждане.
  • Един чифт очила, който отговаря на всички нужди през целия ден – шофиране, работа пред компютър и други активности.

Зрителната динамика по време на шофиране има ключова роля при проектирането на ZEISS DriveSafe. Проведени са редица изследвания, като са взети под внимание всички специфични особености за създаването на еднофокусните и на прогресивните лещи, така че да отговорят на индивидуалните нужди на потребителите.

DriveSafe стъклата осигуряват максимален комфорт по време на шофиране и ясно зрение, които са предпоставка за по-голяма сигурност на пътя за всички участници в движението. Специализираните лещи се предлагат във вериги оптикиZEISS VISION CENTER, Grand Optics и Joy Optics.

През есента на 2022 г. ZEISS и Оптигруп ЕООД като официален представител на ZEISS Vision Care за България заедно с водещи оптични магазини започнаха разяснителна кампания за подобряване на зрението сред българските шофьори, която цели да подобри сигурността на пътя. Част от кампанията са рекламни спотове в най-слушаемите радиостанции, както и подарък светлоотразител за всеки клиент.