Меню Затваряне

Бърз достъп до отлично зрение с ZEISS ClearView

Стандартните (или т. нар. складови) лещи за очила от десетилетия насам са най-продаваният тип диоптрични лещи в света. Поради начина си на производство те имат съществени ограничения и недостатъци в качеството на образа, особено в периферията на лещата, но са значително по-евтини от индивидуалните (поръчкови) диоптрични лещи и това ги прави предпочитани от повечето клиенти.

Сега ZEISS за първи път в историята на очната оптика създава лещи с оптични характеристики, много близки до тези на индивидуалните лещи за очила, но на по-достъпни цени от поръчковите лещи и с доста по-кратки срокове на доставка.

Детайлен поглед към различни дизайни на еднофокусните лещи

За да разкрием по-добре тази иновация на ZEISS, ще разгледаме по-детайлно дизайните на различните лещи за очила. Изборът на дизайна на лещите оказва влияние върху естетиката, комфорта навиждане и оптичните характеристики.

Оптични характеристики на стандартни диоптрични лещи:

• Сферичните (SPH) лещи например се оптимизират, като се взима предвид само един параметър (радиуса на кривината на повърхността на лещата).

• Асферичните (AS) лещи имат по-сложна форма. Обикновено предната повърхност на лещата е оптимизирана с малък брой параметри в един меридиан.

• Двойно асферичните лещи по принцип се оптимизират с помощта на два пъти по-голям брой параметри.

Въпреки това всички тези дизайни на лещи не отговарят напълно на повечето диоптри в периферията.

Новите диоптрични лещи ZEISS ClearView предлагат:

• Отлични оптични характеристики на образа, дори в периферията на лещата.

• По-плоски лещи с до 49% за всички предписания, без това да намалява качеството на образа.

• Със средно 8% (до 16%) по-тънки плюсови лещи в сравнение със същия индекс при стандартните еднофокусни диоптрични стъкла.

Лещите ZEISS ClearView се изработват във всички налични индекси и в комбинация с всички премиум покрития от семейството DuraVision, както и с технологията за защита от синя светлина BlueGuard, и с последното поколение фоточувствителни лещи PhotoFusion X.