Меню Затваряне

ZEISS MyoCare®- подари на детето си по-добра перспектива в живота

    След провеждането на многобройни изследвания се установява тенденция за нарастване на миопията при децата и младежите. Колкото по-рано се появи късогледството при децата, толокова е по-голям рискът то да се увеличи в процеса на израстване. Високостепенната миопия значително увеличава опасността от развитие на различни очни дегенеративни заболявания. През последните години учени и експерти работят върху създаване на терапии, целящи забавяне темповете на растеж на късогледството при децата. Едно от работещите решения за контрол на миопия са специалните стъкла за очила.

Многобройни проучвания установяват тревожно нарастване на късогледството при децата и младежите. Данните към момента сочат, че:

  • 30% от населението в световен мащаб е с този проблем, а около 20% от тях са с висок диоптър (по-голям от -6,00 D).
  • почти 90% от младите хора, живеещи в градските райони в Азия, на възраст под 20 години, са късогледи.
  • в случай, че тези тенденциите се запазят 50% от населението на света може да бъде късогледо до 2050 г.​

Лещите ZEISS MyoCare са последно поколение лещи за очила, разработени за забавяне прогресията на миопията. Стъклата са създадени от  ZEISS в сътрудничество с офталмолози и учени, както и на база натрупания опит от борбата с това заболяване в Азия през последните две десетилетия.

MyoCare имат специални оптични елементи – пръстени, върху повърхността на лещата наречени C.A.R.E. Тези структури, задействат сигнал в задната част на окото, за да спрат рестежа му по дължина и по този начин се забавя развитието на късогледството.

Какво е миопия?

Миопията, още известна като късогледство, е често срещан проблем със зрението, при който обектите на по-близко разстояние се виждат ясно, но тези надалеч се виждат размазани. Късогледството може да се развие постепенно или бързо, като най-често се появява в детството и юношеството. Ако прогресиращата миопия не се коригира, тя ще даде негативно отражение върху развитието на детето и начина му на живот, както и ще доведе до дългосрочни зрителни проблеми.

Как да помогнете на вашето дете?

  • Насърчавайте го да играе навън!

Научните изследвания показват, че поне 2 часа на ден прекарани навън могат да предпазят или забавят развитието на миопията.

  • Възпитавайте добри навици при работа с гледане на близко разстояние!

Опитайте се да ограничите активностите с гледане на близко разстояние като играта със смартфон или лаптоп. Ако детето Ви обича да чете книги, уверете се, че прави редовни почивки.

  • Водете го редовно на очен преглед!

Навременното установяване е ключово не само за корекцията на зрението на Вашето дете, но също и за успешното управление на прогресията на тяхната миопия. Проверявайте поне веднъж годишно зрението на всички деца над 5 годишна възраст до навършване на 18-20г.

  • Уверете се, че детето редовно носи очилата си!

Защо стъклата за очила ZEISS MyoCare трябва да бъдат вашият избор?

ZEISS MyoCare подобряват значително зрението на децата и спомагат за забавянето на развитието на миопията. Освен това те осигуряват зрение толкова добро, колкото и с еднофокусни очила.

С продукт, който е ефективен за контрол на късогледството при деца, има смисъл да се обърне внимание и на комфорта и зрението, изпитвани от носещия ги.

Ето защо гласовете на децата са важни:

98% от децата твърдят, че зрението им на далечно и близко разстояние е много добро, когато носят стъкла ZEISS MyoCare.
100% от децата се адаптират към лещите в рамките на един ден.

Децата са щастливи, когато се забавляват! Носейки ZEISS MyoCare, те могат да се наслаждават на дейности като четене, игра на открито и спорт.

Стъкла за очила ZEISS MyoCare.
По-добър поглед на света.