Шофирането при затруднени условия – дъжд, намалена видимост и през нощта, когато фаровете на колите заслепяват водачите, е истинско предизвикателство.
Рисковете на пътя се увеличават особено при проблеми с очите, затова е изключително важно носенето на подходящи диоптрични очила.
Немската компания ZEISS e пионер в грижата за зрението и разработването на иновативни продукти, които подобряват качеството на живот на хората по света. ZEISS DriveSafe са диоптрични лещиот ново поколение, създадени да осигурят безопасност и комфорт на водачите на пътя.
Предлагат се в два варианта – еднофокусни и прогресивни и са подходящи за носене не само в колата, но и по време на всички ежедневни дейности.

Какви са предимствата на ZEISS DriveSafe?

  • Осигуряват по-добро зрение при лоши светлинни условия, благодарение на технологията Luminance Design Technology.
  • Редуцират до 64% на отблясъците през нощта от насрещно движещите се коли или уличното осветление, тъй като стъклата са с антирефлексно покритие ZEISS DuraVision.
  • Допринасят за по-ясното виждане при непрекъснатото отместване на погледа в различни посоки при шофиране – към пътя, таблото и огледалата за обратно виждане.
  • Един чифт очила, който отговаря на всички нужди през целия ден – шофиране, работа пред компютър и други активности.

Зрителната динамика по време на шофиране има ключова роля при проектирането на ZEISS DriveSafe. Проведени са редица изследвания, като са взети под внимание всички специфични особености за създаването на еднофокусните и на прогресивните лещи, така че да отговорят на индивидуалните нужди на потребителите.

DriveSafe стъклата осигуряват максимален комфорт по време на шофиране и ясно зрение, които са предпоставка за по-голяма сигурност на пътя за всички участници в движението. Специализираните лещи се предлагат във вериги оптики – ZEISS VISION CENTER, Grand Optics и Joy Optics.

През есента на 2022 г. ZEISS и Оптигруп ЕООД като официален представител на ZEISS Vision Care за България заедно с водещи оптични магазини започнаха разяснителна кампания за подобряване на зрението сред българските шофьори, която цели да подобри сигурността на пътя. Част от кампанията са рекламни спотове в най-слушаемите радиостанции, както и подарък светлоотразител за всеки клиент.

Последни публикации

ZEISS Optical Championship 2024

ZEISS Optical Championship 2024

За втори път ZEISS Vision Care и Оптигруп ЕООД - официален представител на ZEISS за България, организираха ZEISS Optical Championship,. Състезанието се проведе във всички страни от Източна Европа през пролетта на тази година.Националният кръг за България се проведе на...

Прочети още
Стъкла за контрол на бързоразвиващото се късогледство VIST MYO Control

Стъкла за контрол на бързоразвиващото се късогледство VIST MYO Control

Можем ли да спрем бързоразвиващо се късогледство при деца? Разпространението на късогледството (миопия) и степента му на развитието рязко се увеличават през последните години.Проучвания сочат, че 30% от световното население в момента е с късогледство, около 20% от...

Прочети още
Лекота за очите с ZEISS BlueGuard

Лекота за очите с ZEISS BlueGuard

Повече защита, по-малко отражения. Животът ни става все по-дигитален.Работим, играем, учим, пазаруваме онлайн, където и да сме. С промяната на нашия живот ние все повече разчитаме на очите си. Това означава, че освен излагането на потенциално опасната синя светлина от...

Прочети още
Стъкла Zeiss SmartLife-лещи за динамично визуално поведение

Стъкла Zeiss SmartLife-лещи за динамично визуално поведение

Живеем в един забързан свят, постоянно свързани с хора, информация и всякакви неща, както онлайн, така и офлайн. Очите ни са залепени за дигиталните устройства, дори когато сме в движение. Забързаният начин на живот често води до умора на очите.Виждайте ясно и...

Прочети още
Диоптрични стъкла ZEISS MyoCare

Диоптрични стъкла ZEISS MyoCare

След провеждането на многобройни изследвания се установява тенденция за нарастване на миопията при децата и младежите. Колкото по-рано се появи късогледството при децата, толокова е по-голям рискът то да се увеличи в процеса на израстване.

Прочети още
хора с диоптрични стъкла ZEISS BlueGuard

Искаш ли да бъдеш винаги информиран/а?

Не пропускайте нововъведенията в оптиката.

Успешно се абонирахте!

Share This